Weet u nog, in mijn vorige blog beloofde ik u te vertellen over hoe u meer plezier in uw onderneming brengt.

Ik heb toen 7 redenen genoemd waarom plezier ontzettend belangrijk is voor het creëren van een excellente onderneming.

Nu ga ik met u, zoals ik u heb beloofd, 7 manieren delen om meer plezier in uw apotheek, praktijk of bureau te brengen.

​Het zou toch immers heerlijk zijn om:

 • (weer) met plezier naar uw onderneming te gaan
 • de dag met plezier door te brengen
 • ook weer met plezier terug naar huis te gaan.

En hoe fantastisch zou het niet zijn als niet alleen dat gevoel zou hebben maar ook uw teamleden ?

En stel dat ook uw klanten met plezier naar uw bedrijf toe komen en ….. er ook weer met een plezierig gevoel uit uw vertrekken?

Sommige ondernemers geloven niet dat dit kan. Stel dat u het ook niet gelooft. Dan hoeft u echt niet verder te lezen. Want als u er niet in gelooft dan gaat het u ook niets brengen.

Maar stel dat u, net als ik, er echt van overtuigd bent dat plezier belangrijk is voor een toponderneming, besteed dan aandacht aan mijn 7 manieren om het plezier in uw apotheek, praktijk of bureau te vergroten en probeer ze toe te passen!

 1. Doe elke dag iets voor een ander 
  Uit onderzoek blijkt dat geven heel veel geluk en plezier geeft. Dus geef elke dag een compliment aan een teamlid of aan een klant, maak koffie voor uw team of voor uw klanten.
 2. Forceer u zelf als u minder blij bent
  Op het moment dat u minder blij bent, straalt u dat direct, bewust of onbewust, af op uw teamleden en uw klanten. En dat doet wat met hun humeur. En dat is niet wat u wilt. U wilt immers dat er meer blijheid en plezier in uw apotheek komt. Dus forceer u zelf tot glimlachen. Ook dat heeft onderzoek inmiddels uitgewezen. Dat alleen al een glimlach op uw gezicht gelukshormonen in uw lijf brengen en dat een glimlach van u, automatisch een glimlach bij anderen geeft
 3. Geef alleen de positieve zaken in uw apotheek aandacht
  Probeer een dag, een week, een maand alleen positieve zaken in uw bedrijf aandacht te geven en uit dat ook in uw team en naar uw klanten. U zult zien dat het een groot effect heeft op het plezier in uw apotheek, praktijk of bureau. Immers u vertelt dat de zaak er opgeruimd bij ligt, dat het zo goed is dat we vandaag soepel gedraaid hebben, dat een teamlid zo goed een ander teamlid heeft geholpen etc. De zaken die u minder vindt lopen, houdt u dan voor u zelf. Door het geven van positieve aandacht zal het aantal negatieve zaken verminderen!
 4. Maak een lijstje van momenten dat u plezier heeft of blij bent
  Uit onderzoek blijkt dat het u enorm helpt om meer blijdschap, geluk en plezier te ervaren als u zich bewust bent van de momenten dat u blij bent, geluk of plezier ervaart. U kunt dan immers deze momenten terughalen en op het moment dat u ze terughaalt ervaart u weer de gevoelens van blijdschap en plezier. Dus houd het lijstje bij de hand en lees het door als u geen plezier ervaart
 5. Weet wanneer of waar u geen of veel minder plezier hebt of blij bent
  Pas op het moment dat u u weet waar u niet blij mee bent of waar u geen plezier aan beleeft kunt u iets veranderen. Dus weet wanneer of bij welke werkzaamheden u minder plezier heeft en zorg dat u deze zaken aan het begin van de dag doet. Dan werkt u namelijk nog het meest efficiënt en is uw weerstand nog het kleinst
 6. Wijzig uw team
  Soms is of zijn er teamleden die heel bepalend zijn voor de sfeer in uw apotheek. Vaak zijn zij degene die de regie hebben en bepalen hoe het er aan toe gaat in uw apotheek. Als zij er niet zijn, is de sfeer in de apotheek totaal anders. Als u dit herkent, is het zaak om uw team te wijzigen
 7. Wees het voorbeeld
  Eigenlijk is dit een herhaling van de 2e manier. Als u wilt dat er meer plezier komt in uw bedrijf  zorg dan ook dat u zelf plezier hebt en uitstraalt. Maak het werken in uw bedrijf aantrekkelijk en interessant. Ga de klant nog meer centraal stellen zodat de taarten die u per week krijgt niet meer op 1 hand te tellen zijn en zorg ervoor dat uw klanten zich gasten voelen!

Uit ervaring weet ik dat deze manieren werken! Ik hoop dan ook dat u ze wilt gebruiken bij het vergroten van het plezier in uw apotheek, praktijk of bureau!

7 Manieren om meer plezier in uw onderneming te brengen