In mijn vorige artikel heb ik u 7 Manieren gegeven om meer plezier in uw apotheek, praktijk of bureau te brengen. Maar hoe brengt u het nu echt in de praktijk? Waar moet u beginnen? Dat zijn vragen die ik krijg van mijn klanten en waar ik u in dit artikel 7 tips voor ga geven.

Het is belangrijk om plezier in uw onderneming te hebben. Immers des te meer plezier in uw onderneming ervaren wordt, des te meer:

 •  omzet
 • winst
 • harmonie
 • motivatie
 • betrokkenheid
 • bevlogenheid
 • innovatie

en des te minder:

 • stress
 • werkdruk

Overbodig om aan te geven dat het plezier dat in de onderneming ervaren wordt, 1 van de top 3 kenmerken van excellente ondernemingen is. Plezier in uw apotheek, praktijk of bureau is dus echt belangrijk!

In het vorige artikel heb ik u 7 manieren gegeven om meer plezier in uw bedrijf te brengen:

 1. Doe elke dag iets anders
 2. Forceer u zelf als u een dag minder blij bent
 3. Geef alleen positieve zaken in uw bedrijf aandacht
 4. Maak een lijst van zaken waar u plezier bij ervaart of blij van wordt
 5. Weet waar of wanneer u geen plezier ervaart
 6. Wijzig uw team
 7. Wees het voorbeeld

Collega-ondernemers vroegen zich af hoe dit succesvol in de praktijk ingevoerd kan worden. Immers bekend is dat de hectiek van de dag voornemens zo in rook op laat gaan. En dat is niet wat u wilt!

U wilt zo simpel en succesvol mogelijk uw bedrijf leiden op een zo plezierig mogelijke manier. Daar krijgt u immers weer energie en inspiratie voor innovatie van. Dan wordt u weer blij van uw onderneming in plaats dat het u zorgen geeft en energie kost!

Dus…… wat kunt u doen om de manieren om meer plezier in uw onderneming te krijgen, ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Ik geef u graag 7 tips:

 1. Heb lef!
 2. Zet de 7 manieren voor u op papier, in volgorde van belangrijkheid
 3. Begin met het uitwerken van nummer 1
 4. Blijf volhouden, ook als u een tegenvaller heeft
 5. Blijf gericht op wat u wilt bereiken
 6. Bespreek ‘plezier’ met uw team
 7. Zie aan het eind van elke dag waar u, uw klanten of uw team plezier van hebben ervaren

De 2 moeilijkste tips zijn het blijven volhouden na een tegenvaller en het dagelijks zien van momenten van plezier. En die zijn tegelijkertijd het aller belangrijkst voor uw succes!

In mijn volgende artikel ga ik daarom uitgebreid in op deze 2 tips. Ook ga ik dan in op het ongelooflijk krachtige Spiegelen. En ….. mijn Spiegelen is iets anders dan uw Spiegelen!

Aanstaande donderdag gaat ook de registratie open voor de “30 dagen Formule om uw onderneming veel simpeler en succesvoller te leiden”. In mijn volgend artikel vertel ik u daar ook over.

De online klas zal snel gevuld zijn. Het is een intensieve en krachtige formule om echt veel simpeler en succesvoller uw apotheek, praktijk of bureau te leiden. Met een 30 dagen garantie!

Ik ga de registratie donderdag 19 juni om 12:00 uur openen.
Heel veel succes met de tips om meer plezier in uw bedrijf te krijgen!

Met vriendelijke groet,

Esther Zwaal

 

7 tips om meer plezier in je onderneming te brengen