En daar zit ik dan. Enorm verrast, enigszins beduusd en ook super enthousiast!

Twee weken nadat ik een artikel publiceerde over de verschillen tussen de oude en de nieuwe economie is mijn artikel ‘viraal’ gegaan. En wat is dat leuk!

Nou ja, eerlijk is eerlijk. In het begin vond ik het helemaal niet leuk. Ik vond het vooral heel eng.

Mijn artikel had ik namelijk eerder in mijn e-zine naar apothekers gestuurd. En daar had ik reacties opgekregen in de trant van “als je geen auto kunt betalen, dan moet je ook geen proefritten willen” en “een 2-sterren restaurant laat ook passanten geen amuses proeven”.

Dat is toch niet leuk? Nou ja, ik vond het in ieder geval niet leuk. Even afgezien of het al of niet terechte reacties waren, of dat zij de idee van overvloed versus schaarste wel helemaal goed hadden begrepen. Het feit was dat ik stiekem toch een beetje benauwd was voor de reacties op LinkedIn.

Het veranderde toen mijn zoon bij me kwam en de teller op bijna 1000 ‘views’ stond. Hij was blij! Enorm blij zelfs. Hij vond het zo leuk voor mij: “Wat leuk dat zoveel mensen jouw verhaal interessant vinden mam, ik deel hem gelijk op Facebook”.

De nieuwe economie is natuurlijk ‘nieuw’ voor ons die de ‘oude’ economie meegemaakt hebben. Maar helemaal niet nieuw voor onze jongeren. Zij doen al aan storytelling, maken al gebruik van GreenWheels en logeren gratis via CoachSurfing. Voor hen is onze ‘nieuwe’ economie, hartstikke normaal.

En ondanks dat ik al jaren lang mijn klanten help om te floreren door gebruik te maken van zaken die in de nieuwe economie ‘normaal’ zijn of worden, kreeg de angst mij toch even in zijn greep. Een angst die ik bij mijn klanten natuurlijk ook regelmatig tegenkom en waarbij ik ze dan help om die angst achter zich te laten zodat ze niet op stilstand of op de uitstel-modus gaan maar blijven groeien. Gelukkig kwam mijn zoon op precies het goede moment zodat ook ik mijn mindset weer kon aanpassen aan dit onderdeel van de nieuwe economie.

Want storytelling is gewoon eng. Zeker wanneer je het vanuit authenticiteit en kwetsbaarheid doet. Maar ….
Het is ook super leuk. Want wat vind ik het heerlijk om:

  • de commentaren te lezen
  • nieuwe contacten te krijgen en
  • om gebeld te worden door de directeur van BMW Rotterdam met de vraag om extra feedback te geven zodat zijn team verder kan groeien.

Ja, en die 4 nieuwe klanten zijn natuurlijk helemaal top!

Of we nu willen of niet:
die ‘nieuwe’ economie dat wordt meer en meer het nieuwe normaal.
En dus hebben jij en ik elk moment de keuze:

  • Omarmen wij de nieuwe economie of wachten we af?
  • Laten we de angst regeren of kiezen we voor enthousiasme?
  • Kiezen we voor leven of voor overleven?

Mijn keuze is wel duidelijk.

Maar veel belangrijker:

Waar kies jij voor?

Dag Advertenties & Hallo Storytelling